Trädgård Norr
– för dig som odlar i tufft klimat

Nytt från Trädgård Norr

Grattis, grattis till våra fem vinnare i tävlingen om favoritväxt! Vinnarna är: Lorena Diaz, Falun; Ingalill Bäckström, Umeå; Anja-Riitta Jolanki, Kalix-Nyborg; Kerstin Bäckström, Ånge och Inger Eriksson i Kalix.  Bilder på deras favoritväxter får du se i Trädgård Norr nr 1/2018 som utkommer 2... Läs mer.

Stenträdgård i Arvidsjaur och fjällträdgård i Jämtland är två av de trädgårdar vi besöker i detta nummer. Vi startar också en artikelserie om gamla kulturväxter, insamlade hos POM, Programmet för odlad mångfald. I denna första artikel handlar det om kulturväxter från Dalarna. Hela... Läs mer.

Nästa vecka startar slutproduktion av Trädgård Norr nr 5 som utkommer 10 november. Bl.a reportage från Jämtländsk fäbodvall och första delen av artiklar om Grönt kulturarv – växter från Dalarna i denna första artikel. Som prenumerant hänger du med på alla våra reportageresor under året och får... Läs mer.

Nu är nya numret på väg från tryckeriet. Som prenumerant kommer nr 4 i din brevlåda senast fredag 25/8 när allt fungerar som det ska. På lördag 26/8 finns jag med Trädgård Norr på försöksgården i Öjebyn, där jag säljer prenumerationer och de senaste numren. Hushållningssällskapet har visning av... Läs mer.

Sangis zon 6, Orsa zon 6 och pioner i finska Lappland så långt norrut vi kan komma! I Trädgård Norr vill vi som vanligt visa att många fler växter än man tror klarar sig i tuffa klimat. Följ med till en fantastisk pionträdgård i finska Lappland! Och i Orsa hamnar vi nästan i Japan... Perennatips,... Läs mer.

Sidor