Trädgård Norr
– för dig som odlar i tufft klimat

Nytt från Trädgård Norr

Nästa vecka startar slutproduktion av Trädgård Norr nr 5 som utkommer 10 november. Bl.a reportage från Jämtländsk fäbodvall och första delen av artiklar om Grönt kulturarv – växter från Dalarna i denna första artikel. Som prenumerant hänger du med på alla våra reportageresor under året och får... Läs mer.

Nu är nya numret på väg från tryckeriet. Som prenumerant kommer nr 4 i din brevlåda senast fredag 25/8 när allt fungerar som det ska. På lördag 26/8 finns jag med Trädgård Norr på försöksgården i Öjebyn, där jag säljer prenumerationer och de senaste numren. Hushållningssällskapet har visning av... Läs mer.

Sangis zon 6, Orsa zon 6 och pioner i finska Lappland så långt norrut vi kan komma! I Trädgård Norr vill vi som vanligt visa att många fler växter än man tror klarar sig i tuffa klimat. Följ med till en fantastisk pionträdgård i finska Lappland! Och i Orsa hamnar vi nästan i Japan... Perennatips,... Läs mer.

Trädgård Norr nr 2 har tema jord. Du får läsa om att odla i sand och gödsla med gräsklipp. Du får veta hur jorden ska vara beskaffad för att ge bästa förutsättningar för de växter du vill odla. Vi får också lära om gröngödsling, i artikeln om hållbart självhushåll i Skattungbyn i Dalarna zon 6-7.... Läs mer.

Fr.o.m 31 januari finns Trädgård Norr nr 1 att köpa hos ca 300 återförsäljare i Sverige och ca 100 återförsäljare i Norge! I Sverige finns vi i dagligvaruhandel och hos Pressbyrån, i Norge hos Narvesen. Titta efter Trädgård Norr hos din lokala matvaruhandel, på bensinmacken, i kiosken och... Läs mer.

Sidor