Trädgård Norr
– för dig som odlar i tufft klimat

Nytt från Trädgård Norr

Nr 2 har gått till tryck och ska komma i din brevlåda på skärtorsdag (när du är prenumerant)! 52 sidor fyllda med tips, råd och inspiration inför kommande odlingssäsong. Bl.a. om havtornsodling med nya sorter och skötselråd. Du får lära dig bygga en örtspiral, som passar lika bra för perenner. Du... Läs mer.

Välkommen att köpa ditt eget ex i vår webshop som du kommer till när du klickar på den rosa stjärnan här till höger! 48 sidor fullspäckade om odling i tufft klimat. Välkommen att läsa om odling av dagliljor i zon 5 och grönsaks- och perennaodling i zon 7, om anläggning av markskiktet i en... Läs mer.

God fortsättning på det nya året 2018! Än är det ett tag innan vi längst i norr har vår och sommar, men det ljusnar för var dag som går!   Just nu pågår slutproduktion av Trädgård Norr nr 1/2018 som ska ligga hos tryckeriet på måndag morgon 22 januari. Då skickas också adresserna på betalda... Läs mer.

Grattis, grattis till våra fem vinnare i tävlingen om favoritväxt! Vinnarna är: Lorena Diaz, Falun; Ingalill Bäckström, Umeå; Anja-Riitta Jolanki, Kalix-Nyborg; Kerstin Bäckström, Ånge och Inger Eriksson i Kalix.  Bilder på deras favoritväxter får du se i Trädgård Norr nr 1/2018 som utkommer 2... Läs mer.

Stenträdgård i Arvidsjaur och fjällträdgård i Jämtland är två av de trädgårdar vi besöker i detta nummer. Vi startar också en artikelserie om gamla kulturväxter, insamlade hos POM, Programmet för odlad mångfald. I denna första artikel handlar det om kulturväxter från Dalarna. Hela... Läs mer.

Sidor