Trädgård Norr
– för dig som odlar i tufft klimat

Tidskriften Trädgård Norr

Om tidskriften Trädgård Norr...

Trädgård Norr är trädgårdstidningen för dig som odlar i tufft klimat! Här får du tips om härdiga växter och hur du ska plantera för att lyckas! Med rätt information och kunskap finns alla förutsättningar att lyckas även hos oss som odlar i tuffa och karga klimat!

Våra trädgårdsbesök gör vi i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Dalarna, i zon V–VIII, för att du som läsare ska få tips om vilka växter som klarar sig var. Det finns mängder med perenner som går jättebra att odla även i höga zoner! Vedartade växter som buskar och träd kan vara svårare men med hjälp av våra experter visar vi lämpligt växtmaterial för oss.
Kunniga och erfarna odlare lär dig knepen för att förbättra klimatzonen i din trädgård, du får tips och råd för att lyckas!

 

Komplement till trädgårdsmässan

Tidskriften Trädgård Norr startade 2004 som ett komplement till trädgårdsmässan Trädgård Norr som arrangerades i Umeå åren 2003–2009. Mässan är idag nedlagd men tidningen utvecklas hela tiden!
Trädgård Norr utkommer med fem nummer per år, tre på våren och två på hösten, nu med minst 48 sidor per nummer och många bilder i fyrfärg så att du får se de växter vi berättar om. Professionella inom trädgård och odling delar med sig av sina kunskaper, som skribenter och i intervjuer.
Vi besöker olika typer av trädgårdar, främst i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Dalarna, för att du ska få kunskap och inspiration att använda i din egen trädgård.

Tipsa oss gärna om trädgårdar att besöka och berätta mera om!

 

Convallaria Förlag ger fr.o.m 2016 ut böcker. Först ut är "Arboretet i Baggböle" som bygger på artiklar införda i Trädgård Norr.


Marie Olausson, ägare och ansvarig utgivare 


 

Telefon 0911-21 10 09, 070-320 78 83